Taichi oktatás

Taichi oktatás online

Taiji oktatás online – Újrakezdés 3.0

Taichi a 3. kerületben, Dienes Ibolya

A vírus újraírta és írja most is éppen az életünket, fantasztikus újrakezdésre adva lehetőséget. Kiszorulva a komfortzónánkból újabb és újabb dolgokról derül ki, hogy ezt is meg tudjuk csinálni, ezt is meg tudjuk oldani… Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy több stresszt is hozott az életünkbe ez az új világ.

Szeretnék lehetőséget adni azoknak, akik szeretnék kipróbálni a taichi relaxáló hatású, lassú áramló mozdulatait, most éppen a szobájukba vagy a kertjükbe zárva. A taichi számtalan mennyiségű jó hatásai közül csak egy pár:  lenyugszunk, elcsöndesítjük az elmét, átmozgatjuk az egész testet. Talán nem is kell hangsúlyoznom, miért lett most még fontosabb mint valaha, hogy békében legyünk önmagunkkal, és a világunkkal. Ezért most is sok szeretettel várom az új tanítványokat, akik kipróbálnák az online taichizást, skype vagy zoom-os oktatás keretében! Nem kell technikai zseninek lenni, ha valakinek segíteni kell beállítani az eszközeit, telefonon megoldjuk!

Hihetetlen lehetőségnek tartom, hogy míg eddig csak a 3. kerületiek élvezhették az általam tartott taichi jótékony hatását, most az egész világból lehetnek résztvevők, pl. régi tanítványaim bejelentkeztek Hong Kongból és Németországból is 🙂

Az időpontokat rugalmasan együtt alakítjuk ki, a jelentkezések függvényében, heti egyszeri, azonos időben ismétlődő, élő kontaktos órákra gondoljunk. Tehát nemcsak engem lehet látni, hanem látjuk is egymást,  így tudok bátorítani, visszajelezni vagy javítani mozdulatokat. A csoport nagysága az időponttól is függ, erről most még nem tudok bővebbet írni. Többféle szintben gondolkozom, várok teljesen kezdőket, újrakezdőket és haladókat is!

Kalandra, újrakezdésre fel! 🙂

Várom a jelentkezéseket az online taichi órákra 2020. 04. 02-tól.:

+36 30 4893668 vagy: ibolyadienes@gmail.com

 

 

Feltöltődés, áramlás, lazítás.

A taichi/ taiji/tajcsi jótékony hatása már régóta ismert. A taichi kínai harcművészet,  meditáció mozgásban.  Miközben testünket finoman, megerőltetés nélkül átmozgatjuk, az elménket is lecsendesítjük. Egy taichi edzés után frissebbnek, nyugodtabbnak érezzük magunkat, és nem is értjük, mi az, amin aggódtunk egész nap.  A felnőttek körében minden korosztálynak ajánlható, nemtől, súlycsoportól, edzettségi szinttől függetlenül.

A taiji tudományos kutatások szerint bizonyítottan csökkenti a magas vérnyomást és javítja az egyensúlyérzéket. Diákjaim tapasztalata szerint javul a koncentráció, csökken a stressz-szint.

Ha szeretnél egy kicsit többet megtudni a taichiról, mesterünkről, a szablyáról, no meg rólam 🙂 , ajánlom figyelmedbe ezt a videót:

Szablya szeminárium – tv felvétel

A jelentkezéseket az ibolyadienes@gmail.com címen vagy a + 36 30 4893668-as számon fogadom! Sok szeretettel várlak a Változás Stúdióban!

Dienes Ibolya

taichi oktató