Kineziológia

Kineziológiai kezelés a 3. kerületben

Könnyen megközelíthető helyen a Hévízi úton (lásd elérhetőségek) a Változás Stúdióban,  okleveles, állami engedéllyel rendelkező kineziológus, természetgyógyász várja régi és új klienseit.

Mire jó a kineziológia?

A kineziológia szó szerint kézzel fogható módon mutatja meg hol vannak elakadásaink, mi okoz stresszt nekünk. Gyakorlati, a kliens által jól átlátható módszer segítségével lehet letenni régi traumákat, terheket, gyengítő gondolatformákat. Az izomtesztelés lehetősége mindig kéznél van, jól látható, ha egy izom tart vagy nem tart – ezt a kliens is képes érzékelni, nem kell benne hinni 🙂

A kineziogiában az is jó, hogy nem kell tudnunk megmondani mi is pontosan a bajunk. Sokan jönnek egy homályos rossz érzéssel, egy elakadással, vagy egy fizikai tünettel, amire az orvosok csak a válluk vonogatják. Egy nagyobb érzelmi megrázkódtatás is elindíthatja az embert a változás felé, de lehet egy régóta fennálló, nem szűnő rossz közérzet is, ami jelzi, hogy most már lépnünk kéne.

Az oldások, ülések után érezhető és szemmel látható a változás, amin a kliens átment. A leggyakoribb érzések a megkönnyebülés, amit egy teher lerakása után érzünk, és a felszabadultság érzés. Radikálisan javul a lelki és fizikai közérzet is,  köszönhetően a jobb és kielégítő alvásnak, a megújult életkedvnek. Új célok jelennek meg és egy új életminőség válik lehetővé.

Miben tud segíteni a kineziológia?

Főbb területek, amelyeken már sikeresen tudtunk dolgozni klienseimmel:

  • párkapcsolati problémák
  • kamaszkori nehézségek
  • álmatlanság
  • babavárás (ha nincs különösebb fizikai ok, mégsem jön a baba)
  • terheséggel, szüléssel kapcsolatos stressz
  • életútbeli elakadás
  • munkahelyi gondok
  • egyéb múltbeli stresszek, traumák feldolgozása

Hogyan működik a kineziológia?

Az izomtesztelés, ami a kineziológia fő eszköze, megmutatja, hogy egy fel nem dolgozott múltbeli stressz, de még egy „egyszerű gondolat” is mennyire gyengítő, káros hatással lehet az egész szervezetre. Az így szerzett információ már önmagában is sok felismeréshez vezet el. A stresszoldás módszere pedig segíthet megszabadulni a lehúzó, újra és újra termelődő negatív érzelmektől és gondolatoktól. Az így nyert önbizalommal és egészségesebb önképpel sokkal jobban lehet venni a mindennapi akadályokat.

A kineziológiai kezelés legális?

Fontos tudni, hogy a kineziológiai kezelés nem pszichológiai vagy pszichiátriai terápia, nem is helyettesíti azt. Nem is orvosi kezelés. A kineziológus nem diagnosztizál, ír fel gyógyszert.

A kineziológiai kezelés a magyar hatályos jogszabályok szerint a természetgyógyászati módszerek közé lett besorolva, feladata:

” A kineziológia az emberi képességek, készségek fejlesztésével, egészségmegőrzéssel foglalkozik azáltal, hogy a múltban és a jelenben elszenvedett stresszek, traumák negatív nyomait semlegesíti. A kineziológia az orvostudomány, a pszichológia és a pedagógia határterületén lévő készségfejlesztő, kiegészítő gyógyító rendszer.”11/1997. (V. 28.) NM rendelet

Ki fog veled dolgozni?

Dienes IbolyaDienes Ibolya kineziológus, természetgyógyász

Kineziológus természetgyógyász végzettségemet 2009-ben szereztem az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben (ETI), és a Változás Stúdióban a Népegészségügyi Osztály (ÁNTSZ) engedélyével végzem a munkám. Óbudán élek férjemmel és két kisgyermekemmel. Ha többet szeretnél megtudni rólam, itt olvashatsz többet.

Sok szeretettel várok mindenkit, aki szeretne boldogabban, kiegyensúlyozottabban élni! Ha úgy érzed, támogatásra van szükséged, hívj bátran! A kihívások ritkán szoktak maguktól elmúlni, én pedig szívesen segítek 🙂


Dienes Ibolya

Ha felkeltettem érdeklődésedet, hívj a +36 (30) 489 3668 telefonszámon, és egy ingyenes, negyedórás beszélgetés keretében együtt meglátjuk, hogy tudunk-e közösen dolgozni.
Ha szeretnéd, hogy visszahívjalak, vedd fel velem a kapcsolatot itt.

Sok szeretettel várlak Óbudán, a Változás Stúdióban, a Hévízi út 9-ben!

Dienes Ibolya
coach, taichi oktató, kineziológus